Sivas Süper Yatırıma Hazır

Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmekte olan bölgelerinde yer alan işletmelerin rekabet gücünü arttırmaya yönelik olarak çalışmalar sürüyor

Süper teşvik kapsamında belge alan firmaların yatırım yapması beklenen kentlerden biri de Sivas. Şehre yönelik yatırımların giderek güçleneceğini belirten Sivas Valisi Davut Gül, özellikle süper teşviklerden faydalanan firmalarında şehirlerine yatırım yapması için gereken kolaylıkları yatırımcılara sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
BURAK KARACA

Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmekte olan bölgelerinde yer alan işletmelerin rekabet gücünü arttırmaya yönelik olarak çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Rekabetçi Sektörler Programı dahilinde faaliyete geçirilen 10 İş Geliştirme Merkezi Projesi (İŞGEM) şubesinden yedincisi Sivas’ta hizmete girdi. Açılışta konuşan Sivas Valisi Davut Gül, yatırım çağrısında bulundu. İŞGEM faaliyetlerinin şehre katkıları hakkında açıklamalarda bulunan Gül, “İŞGEM yeni kurulan veya işini geliştirmek isteyen işletmelerin hayatta kalmalarını ve işlerini büyütmelerini destekleyen hizmetler sunan bir merkez olması bakımından büyük önem taşıyor. Sivas‘taki işletmeleri her alanda desteklemek zorundayız. KOBİ’ler ve girişimciler, ülkemiz için olduğu gibi Sivas’ın geleceği açısından da çok önemli" dedi.
SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
KOBİ’lerin başarıları arttıkça Türkiye’nin kalkınmasının da hızlanacağını söyleyen Gül, ”Biz de ilimizdeki işletmeleri her alanda desteklemeyi, onların finansal kaynaklara erişimini sağlamayı, işlerini geliştirmelerini, yeni iş ve pazar alanları oluşturmalarını, sağlıklı büyümelerini, bölgede istihdamı artırmayı, girişimcilik ruhunu artırmayı, yeni sektörler oluşturmayı, işgücünün bölgede kalmasını amaçlamaktayız. Süper teşvik kapsamında şehrimize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için her türlü yardımı da yapmaya hazırız" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas’ın ciddi yatırımlar alan bir şehir olduğuna değinerek, şunları kaydetti: “2000'li yıllarda Sivas‘ta yeni bir dönem başladı ve 2004 yılında şehirde 41 fabrikanın temelleri atıldı. Tekstil, mobilya, plastik, mermer, döküm gibi farklı sektörlerde önemli gelişmeler kaydedildi. 6-7 kat dolayında istihdam artışı sağlandı. 2003 yılında 8 milyon dolar olan ihracat ise 2018 yılında 200 milyon doların üstüne çıkacak.
Yeni istihdamlar göçü azalttı
Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım ise Sivas’ta iki Organize Sanayi Bölgesi olmasının bölgenin önemini ortaya koyduğunu belirterek, “Göç veren bir şehir olan Sivas‘ta yeni istihdam alanları sayesinde göç oranı çok azaldı. Sivas artık yol haritası olan, 2023 yılına yönelik hedefleri olan bir şehir ve yatırımcı açısından cazip bir şehir. Sivas İŞGEM gibi AB desteği de alan bir yatırım bunun kanıtıdır” dedi. ORAN Genel Sekreteri Ahmet Kilci, “Merkezimizde şu anda metal, gıda ve makine gibi daha önce stratejik olarak belirlenen sektörlerde faaliyete başlayan 16 firma var. Bu işletmelerde 150 civarında çalışan var" diye konuştu.

7 milyon Avro'luk katkı

2007 yılından bu yana toplam 551 milyon avro bütçe ile yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, şu anda 43 ilde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihtiyaçlarının karşılanması için mali destek sağlıyor. Sivas İŞGEM, 1 milyon 150 bin avrosu ulusal olmak üzere toplam 7 milyon 191 bin avro fonla hayata geçirildi.

Kaynak: https://www.yenisafak.com/ekonomi/sivas-super-yatirima-hazir-3257461


Bu içerik 26 Nisan 2018 tarihinde eklendi. 1073 defa incelendi.

Sivas Süper Yatırıma Hazır

Sivas Web Tasarım
Telif hakkı, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır.